Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim
YARDIM

Anasayfa


     Laminat Parke

   
Ürün Özellikleri
Parke Renkleri ve Teknik Bilgi İçin Tıklayın
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

LAMİNAT PARKE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Kalitesi ile zeminlerde şıklığı yakalayın

 

Parkelam Laminat parke dayanıklıdır, yaşam kalitenizi yükseltir, hijyeniktir, çevre dostudur.
Ev kimyasallarına, basınca, çizilem ve darbelere karşı dayanıklıdır.

Kolay temizleme imkanı, hijyen ve estetik

 

Kolay temizlenebilir, sağlıklı, estetik ve hijyenik yapısıyla Parkelam Laminat

Parke,  kaliteyi ve şıklığı kusursuz tasarımında birleştirmektedir.

 


 

 

Gold Meşe

Sonsuz Lareks

Rustik İroko

Maple

Gümüş Meşe

Lareks Fildişi

Açık Meşe

Naturel Kayın

Antik Meşe

Plank Marbeu

Elegant Meşe

Kashmir Teak

Afromozya

Çamsan Kayın

Antik Kestane

 


 

 

 

 

1.  OVERLAY: Üstün nitelikli, aşınmaya ve çizilmeye dayanıklı koruyucudur.

2.  DEKOR KAĞIDI : Parlak görünümü etkileyici, gözenekleri doğal görünümlüdür.

3.  HDF : E1 normuna göre üretilmiş, sağlam, yüksek basınca karşı dirençli taşıyıcı levha

4.  BALANS KAĞIDI : Nem ve çarpılma önleyici

 

LAMİNAT PARKE



Laminat parke nedir?

 

   Yapay reçine çözeltisi emdirilmiş kağıtların üst üste konularak, sıcak preslerde basınç altında sıkıştırılması ile elde edilen malzemeye laminat denir.


NEDEN LAMİNAT PARKE

 

- Üzerinde ayakkabı ile yürünebilir.

· Çizilmez, ezilmez. Ev ve büro mobilyalarına karsı dayanıklıdır.

· Darbelere dayanıklıdır

· Leke tutmaz.

· Rengi solmaz. Güneş ışığından etkilenmez.

· Anti-statiktir. Toz tutmaz.

· Anti alerjiktir. Evde kullanılan kimyasallara karsı dayanıklıdır.

· Kolay temizlenir.

· Sigara, puro ateşinden etkilenmez.

· Yerden ısıtmalı sistemlerde güvenle

 

 

Laminat Parkede Zeminin Önemi

 

Parkelerinizi uzun ömürlü kullanabilmeniz için zeminin düzgünlüğü ve sağlamlığı çok önemlidir

zemin şap ise kumlanma yapmaması ve darbelerde ezilmemesi çok önemlidir. Eğer bu sıkıntılar şapınızda mevcutsa yeniden şap atılması gerekmektedir. Aksi takdirde kumlanmadan dolayı çıtırtılar olacak ve eğimden dolayı da esnemeler olacaktır. Bunlar çok rahatsız edici durumlardır. O yüzden döşeme yapılmadan önce mutlaka kontrol edilmesinde fayda vardır.

 

Zemindeki eğrilikler ve çukurlarda döşemede önemli bir etkendir. düzeltilmez ise laminatlar zamanla kilit yerlerinden kırılabilir. 1-2 mm ye kadar altına serilen şilte bu çökmeleri bir nebze giderebilir fakat daha fazlası için düzeltme yapmak gereklidir.

 

Sağlam ve düzgün bir zemin elde etmek için en pratik çözüm self-leviling şapıdır.

çabuk kuruyan(yaklaşık 1 gün) ve kolaylıkla düzgünleştirilebilen(kendiliğinden yayılan) bir yapıya sahiptir. belki kendi başınıza yapabileceğiniz bir iş değil(bir usta yardımı gerekli) ama en hızlı çözümdür.

 

 

Döşeme İstikameti

 

Kapı ve pencerelere dik olarak döşenmesi uygun görülmüştür

 

Aslında bu tamamen sizin zevkinizle alakalı bir durumdur, (dik döşenmesi yani ışığa dik olarak) laminatların birleşme çizgilerinin daha az belirgin olmasını sağlamak içindir. Eğer alt zemin bir döşeme tahtasından oluşuyorsa, o zaman laminat panelleri döşeme tahtasının uzunlamasının enine döşenmelidir. digonel döşeme tipide çaprazlama döşemedir. görünüm açısından daha güzel görünsede çok fazla fire verdiği için ve daha fazla işçilik istediği için maliyeti yükseltir.

 

 

Laminat parkenin temel yapısı ;

 

1. Overlay : Selülozik esaslı film tabakasıdır. içinde alüminyum oksit parçacıkları bulunur. Alümiyum oksit parçaları aşınma çizilme ısıya karşı mukavemeti sağlar. laminat parkeyi benzer türevlerden ayıran en önemli özelliktir.

2. Desen kağıdı : Her türlü renk ve desende üretilebilir. Kaliteli odun hammaddesinden üretilen ileri teknoloji ile print edilen kağıt film tabakasıdır.

3. Balans kağıdı : Stabilizasyonu sağlayan selülozik kağıt film tabaka.

 

Montajı temizliği ve bakımı son derece kolay olan laminat parkeler renk ve doku çeşitliliği bakımından da her tür zevk ve tasarıma uygundur.

 

Darbelere sıvı temizlik maddelerine aşınmaya çizilmeye güneş ışınlarına ve sigara ateşine tam bir dayanıklılık gösterir Evlerin yanı sıra işyerlerinde, bürolarda ofislerde de kullanılabilir. Laminat parkeyi seçerken dikkat edilmesi gerekenler.

 

1.trafik yoğunluğuna uygun olmalı.

2.ISO 9002 Belgesine sahip olmalı.

3.ithal malzemeler Avrupa dada aynı adla satışı yapılıyor olmalı. Bir malın Avrupa ülkesinde üretilmiş olması o malın Avrupa ülkelerinde satılıyor ve kullanılıyor anlamına gelmez.

4.Üzerinde sa4ğglamlık derecesi belirtilmelidir.

5.bir m3 te kaç Kg. HDF kullanıldığı belirtilmeli. Malzemenin kalınlığı değil yoğunluğu önemlidir.

6.Üzerindeki 10 yıl garanti gibi yazılara aldanmamalı satıcının verdiği güvene dikkat edilmelidir. Bazı malzemelerin üzerinde 10 yıl garanti yazar fakat belirli bir sabit oda sıcaklığında paketleri açılmadan saklanması durumunda geçerlidir.Yani düpedüz aldatmacadır

 

 

 

PARKE ALTI KÖPÜK LEVHA

 

       Kapron ses ve ısı izolasyonu istenen problemli yerlerde müşterinin ihtiyacını karşılayan cazip fiyatlı bir ürün olarak tamamen parke sektörüne özel üretilmiştir. Ses izolasyonu açısından her iki ürünümüzde aynı değerleri sağlamasına rağmen ısı izolasyonu açısından Kapron PK 6, Kapron PK 3’ e göre daha üstün performans sergilemektedir. Kapron tamamen geri dönüştürülebilir.”

 

       malzeme içinde yoğunluk oranlarımız 40 kg/m3 olup yapılan deneyler sonucunda elde edilmiş olan optimum yoğunluk ve kalınlık oranları tespit edilmiştir. Aksi takdirde malzemenin taşıması uygulaması ve uygulama sonrası bölümlerinde problem yaşanabilmektedir. Şöyle ki; ses izolasyonun sağlanamaması, uygulama yapılırken malzemenin toleranslar haricinde fiziksel deformasyona uğraması, su buharı ve nem karşısındaki direnç azalması başlıca sebeplerdir. Mesela malzeme sert olursa yürüme sesi izolasyonu yapılamıyor, uygulama esnasında yüzey formunu almak isterken kırılıyor. Malzeme çok yumuşak olursa aşağıya geçen ses miktarı artıyor ve malzeme uygulama esnasında haddinden fazla eziliyor ve üstüne yük aldığı zaman da parke ek yerlerinde açma yapıyor.

 

       Kapron’un kalınlığı yine tadilat projeleri ve sektördeki parke kalınlıklarına göre tespit edilmiştir. Parke döşenecek zemin ile diğer uygulama yapılmış taş, seramik, halı döşenmiş zeminler arasında kot farkı oluşturmaması için Kapron ses ve ısı izolasyonu istenen problemli yerlerde müşterinin ihtiyacını karşılayan cazip fiyatlı bir ürün olarak tamamen parke sektörüne özel üretilmiştir. Ses izolasyonu açısından her iki ürünümüzde aynı değerleri sağlamasına rağmen ısı izolasyonu açısından Kapron PK 6 Kapron PK 3’ e göre daha üstün performans sergilemektedir. Kapron tamamen geri dönüştürülebilir bir ürün olup çevre ile dosttur. Ayrıca parke uygulamasını engelleyen pürüzlü yüzeyleri alternatif tipleri sayesinde ortadan kaldırarak düzgün yüzeyler oluşturur. Uzun zaman içerisinde Kapron üstün basma mukavemetleri nedeni ile zaman içerisinde deforme olmayıp sağlam bir zemin olarak çalışır. Bu özelliğinden dolayı ağır trafik şartları altında parke döşemek için ideal bir altyapı oluşturur. Kapron darbe sesi izolasyonun haricinde üstünde yürüme esnasında meydana gelen ses içinde izolasyon sağlayarak sessiz ortamlar oluşturmaktadır. Kapron kapalı hücre yapısı sayesinde sudan zarar görmemektedir. Ürünümüzün tek dezavantajı ise ısı izolasyonu özelliğinden dolayı yerden ısıtma sistemlerinin üzerinde kullanılamamasıdır

 

 

Laminat parkenin orta tabakasındaki malzeme Nem ve yoğun

kullanım ortamlarında ideal olan HDF tercih edilmelidir.                

* Laminat parke kaplanacak zeminin düzgünlüğü sağlanması gereklidir

Özellikle klik sistem laminat parkelerde yüzey esnemelerinden

oluşabilecek deformasyona karşı  kalınlık en az  8 mm olmalıdır.                

* Konutlarda kullanılan laminat parkeler 23.Sınıf -AC2 ve üzeri,

ticari mekanlarda kullanılan laminat parkelerin ise 31.Sınıf-AC3

ve üzeri kullanım sınıfında olmalıdır.                

* Fason üretilen Laminat'ın kataloğu ve ürün devamlılığı yoktur

ve bu tür ürünlerin kalitesi belirsizdir. Paketlerde, üretici firma

adı, ISO 9001, EPLF, TSEK standart belgeleri bulunmalıdır

 

Laminat ve laminenin farkı nedir?

 

      Öncelikle lamine nin ve laminat ın yapısal özelliklerini anlatarak başlayalım.

    

     Laminat “Sıkılaştırılmış talaş üzerine reçine emdirilmiş kağıt baskıdır.” Dünyada parke olarak değil parke alt başlığında kullanılan güzel görünüşlü bir kaplama malzemesidir.

Resimde de görüldüğü gibi;

Üst katman(cila tabakası)

Kâğıt tabaka

HDF tabakası

Denge kâğıdı

 

      HDF dediğimiz kısım kimyasallar la karıştırılıp yüksek basınç ve ısı altında preslenmiş odun talaşı dır. İşte laminat budur. Bunun yanında güzel görüntüsü, sertliği ve fiyatı laminat ı son derece cazip hale getirmektedir. Eskiyen veya aşınan bölümlerinin yeniden cilalamak gibi bir özelliği yoktur

    

     Ayrıca üretici firmalar tarafından 5 ila 20 yıl arası garantilerle satılmaktadır. Ancak paketlerden çıkan garanti şartlarını iyice okumanızda yarar vardır.

    

Lamineye gelince;

Üst katman optimum 4 mm ağaç

Orta katman 8 mm ağaç

Alt katman 2 mm ağaç

 

      Anlaşılacağı gibi lamine parke %100 organik bir malzeme olan AĞAÇ tan üretilmektedir.

     İmalat esnasında kullanılan ağaçlar kurutma ve iklimleme tabir edilen işlemlerden geçtikten sonra birbirlerine 90 derece dik gelecek şekilde(suyuna ve sokara sına) preslenirler.

    

     Bu işlem ağaçların rutubet aldığı takdirde çalışma riskini minimuma indirir

     Üzerindeki 4 mm ahşap tabaka dan dolayı defalarca sistire ile yenilenebilir

     Bütün üretici firmalar tarafından malzeme imalat hatalarına karşı garantilidir

 

 

Parkelerinizin bakımı

 

      Parkelerinizin üzerine koyduğunuz mobilyalarınızın ayaklarına mutlaka altı yapışkanlı keçe uygulayınız. Hemen hemen bütün büyük marketlerde çok ucuz bir bedele temin edebilirsiniz. Ayrıca bunları kullanmak için de bir ustaya ihtiyacınız olmaz. Kendiniz kolayca uygulayabilirsiniz. Sadece bunu yapmış olmanız bile parkelerinizi en az 10-15 yıl hiç çiziksiz ve aşınmadan kullanabilmeniz demektir.

 

      Parkelerinizi temizlemenin en etkili ve ucuz yolu Arap sabunu karıştırılmış temiz, ılık ,duru sudur. Hatta içerisine suda çözülen kokulardan koyarsanız eviniz hem pırıl pırıl olur hem de mis gibi kokar. Kimyasal içerikli temizlik maddeleri cilaya zarar vereceğinden bunları kullanmamaya çalışınız.

 

      Parkelerinizi asla çok sulu bezle silmeyiniz. Zira, parke aralarına girecek olan su ağacı tahrik ederek çalışmasına, dolayısı ile yüzeyde çatlama, kabarma gibi görüntü bozukluklarına sebep olacaktır. İyi sıkılmış yumuşak pamuklu bir bez kullanırsanız çok iyi neticeler alırsınız.

 

      Eviniz masif parke döşeli ise uzun zaman parkeyi tek başına bırakmayınız. Mutlaka kısa zaman aralıkları ile evi havalandırınız. Aksi takdirde parkeniz (özellikle sıcak havalarda) içerde oluşacak nemi bünyesine alarak çalışmaya başlayacak ve tatil sonu döndüğünüzde size hoş olmayan sürprizler hazırlayacaktır. Lekeleri ve yemek artıklarını kurumalarına fırsat vermeden yumuşak nemli bir bezle hemen temizleyiniz. Ağır nesnelerin yerlerini değiştirirken çekmeyiniz; kaldırarak taşıyınız. Parkeniz zamanla çizilebilir. Masif ve lamine parkede sistre ve cila ile parkenizi uzun yıllar boyu kullanabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

Lekelerin yok edilmesi

 

Poliüretan ve benzeri yüzey cilalarının kullanıldığı parkelerdeki çoğu leke, dökülen sıvının anında silinmesiyle önlenebilir ancak. zeminlerde oluşan çoğu leke, bu zeminler için önceden önerilen bakımın doğru şekilde yapılması halinde kolaylıkla engellenebilir ya da en aza indirgenebilir.

Lekelenmeye yönelik bazı yardım önerileri

 

Bir lekeyi yok etmeye çalışırken, daima en dış kenardan başlayarak ortaya doğru lekeyi yaymadan uygulama yapmaya özen gösterin.

 

1. Kurumuş süt ya da yiyecek lekeleri: Yüzeydeki kurumuş tabakayı keskin bir bıçak yardımıyla çıkarabilirsiniz. Ancak cilayı çizmemeye dikkat etmelisiniz. Eğer bu bir lekeyse önce nemli bir bez yardımıyla bu lekenin üzerini kuvvetlice silin ve hemen ardından kurulayın. Wax kaplı döşemelerde uygulama yapılan bölgeyi yeniden waxlayın.

 

2. Su kaynaklı lekelenmeler: Cilalı döşemeler için: Lekenin üzerini bulaşık teliyle silin ve yeniden cilalayın. Sonuç başarısız olursa ince bir zımpara kağıdıyla hafifçe zımparalayın. Lekeli alan ve çevresini bulaşık teli, mineral bazlı ispirtolar ya da ahşap temizleyici kullanarak da temizleyebilirsiniz. Zemini kurumaya bırakın. Zemin cilasına birebir uyan bir cila uygulayın ve lekeli olmayan alana yayılmamasına özen göstererek dikkatlice uygulayın. Cila iyice kuruduktan sonra waxlayın.

Yüzey cilaları için: Tavsiye edilen bir temizleyici kullanın ve temiz bir havlu yardımıyla dikkatlice silin.

 

3. Waxlı parkelerde koyu lekeler:

a) Bulaşık teli, ahşap döşeme temizleyicisi ya da ispirtoyla leke ve lekenin çevresini temizleyin.

b) Lekeli bölgeyi sirkeyle iyice yıkayın. Sirkenin 3-4 dakika leke üzerinde kalmasını sağlayın.

c) Eğer leke hala duruyorsa, ince bir zımpara kağıdıyla zımparalayın. Ahşabın damar yapısını takip etmeye çalışın. Ardından waxlayın.

d) Eğer iki defa yapılan sirke uygulaması lekeyi yok etmediyse, lekenin üzerine doğrudan oxalic asit solüsyonu uygulayın. Kullanılacak solüsyon 30 gram oxalic asitle 1-1.2 litre suyun karıştırılmasıyla elde edilir.

Uyarı: Bu solüsyon bir asittir ve bu nedenle sıvı uygulanırken mutlaka eldiven kullanılmalıdır. Sıvıyı çok az miktarda direkt lekenin üzerine dökün ve bir saat kadar bekletin. Lekenin üzerini duru su ve bir sünger yardımıyla silin. Leke eğer yokolmakta direniyorsa ikinci bir müdahale faydalı olabilir.

e) Eğer oxalic asit uygulaması ikinci uygulamada da sonuç vermezse, kumtaşı kağıdıyla bu bölgeyi zımparalayın. Ahşabın damarını takip ederek parkenize uyan bir cilayı uygulayın. Daha sonra kurumaya bırakın. İkinci kat cilayı uygulayarak kurumaya bırakın ve waxlayın. Eğer leke hala görünür haldeyse, geriye kalan tek çare zedelenen, zarar gören döşemeyi yenilemek olacaktır.

(Not: Oxalic asit bir tür ağartıcıdır. Kullanıldığı her yerde, uygulanan alanın renginde değişiklik yaratacağından parkenin orijinal rengiyle uyum sağlaması için muhtemelen yeniden boyanma ya da cila gerektirecektir.)

Yüzey cilaları için: Yukarıda anlatıldığı gibi cilayı yok edin ancak waxlamayın. Söz konusu alan iyice kuruduğunda bir kat yüzey cilası çekin.

 

4. Topuk ve mobilya ayaklarının izleri: Bulaşık teli ya da ahşap zemin temizleyicisiyle iyice sürtün. Kuruyuncaya kadar silin ve daha sonra cilalayın.

Yüzey cilaları için: Bir temizleyici yardımıyla izi silin. Bazı izler keskin sivri bir bıçak yardımıyla ancak yokedilebilir bu nedenle dikkatlice kazıyın.

 

5. Mürekkep lekeleri: Diğer tüm koyu lekeler için uyguladığınız temizleme işlemini bu lekeler için de uygulayın.

 

6. Kedi-köpek maması lekeleri: Çok eski olmayan lekeler de koyu renkteki lekeler gibi bazen aynı yöntemlerle yok edilebilir. Tüm temizleme çabalarınıza rağmen lekeler halen direniyorsa, hasar görmüş şeritleri değiştirebilir, zımparalama yapabilir veya cilalayabilirsiniz.

 

7. Küf lekeleri: Küf havasız ve nemli ortamlarda beliren bir yüzey sorunudur. Küfün oluşmasını engellemek için yapılacak en doğru hareket mekan içi en uygun havalandırmanın sağlanması olacaktır.

Waxlı yüzeyler için: Küf genelde ahşap temizlik sıvıları ile bulaşık teli yardımıyla çıkartılır.

Yüzey cilaları için: Eğer küf yüzeyde yer alıyorsa, uygun bir temizleyiciyle silin. Eğer küf cilanın altında oluşmuşsa yeniden cila yapmak gerekecektir.

8. Sakız, boya ve mum lekeleri: Dökülen maddenin fazlalığını bir jilet yardımıyla kazıyın. Lekenin üzerine buz kompresi uygulayın. Oluşan leke tortusu parçalanacak kıvama gelene kadar buz kompresi uygulamaya devam edin. Lekenin çevresine dökülen temizleme sıvısı lekenin alt kısmına yavaşça damlayarak kurumuş lekenin gevşemesini sağlayacaktır.

 

9. Sigara yanıkları:  Waxlı yüzeyler için: Çok derin yanıklar değilse bulaşık teli genel anlamda bu lekenin çıkmasını sağlayacaktır. Bulaşık telini biraz su ve sabunla hafifçe ıslatarak etkisinin artmasını sağlayabilirsiniz. Bir sonraki aşama olarak da waxlayın.

Yüzey cilaları için: Zarar gören bölgeyi keskin ve sivri bir bıçak yardımıyla hafifçe kazıyın. Cilanın kazındığı ve yok olduğu alana çok az miktarda cila uygulayın.

 

10. Alkol lekesi: Waxlı yüzeylerde: Sıvı ya da macun wax, gümüş parlatıcısı, bezir yağı ya da çok az miktarda amonyakla ıslatılmış bir bezle lekenin üzerini sürtün. Hasar gören yeri waxlayın.

Yüzey cilaları için: Genelde pek zarar görmezler.

 

11. Her türlü yağ lekeleri:  Waxlı zeminlerde: Yüksek TSP (tri sodium phosphate) içeren bir mutfak sabununu ya da hidrojen peroksitli bir pamuğu lekenin üzerine uygulayabilirsiniz. İkinci kat pamuğu bu defa da amonyak emdirerek ilk uyguladığınız pamuğun üzerine yerleştirebilirsiniz. Leke yok olana kadar bu işlemi tekrarlayın

 

 

 

 

 

 

 
 
Talep Formu
Ad Soyad
E-Mail
Telefon
Konu
Mesaj
 
 
 
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam12
Toplam Ziyaret124525
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407
Hava Durumu
Saat